vineri, 3 ianuarie 2014

Cursuri de puericultura pentru tati in Bucuresti

Poate ati auzit ca taticii si viitorii tatici care asteapta un copil, beneficiaza de concediu medical prelungit cu 10 zile daca au urmat un curs de puericultura acreditat.
In fapt nimeni nu se naste invatat, asa ca un curs de puericultura reprezinta instrumentul ideal pentru a-i ajuta pe proaspetii parinti sa afle notiuni de baza privind ingrijirea unui copil nou-nascut. In plus, certificatul care atesta absolvirea acestui curs ajuta si la prelungirea concediului paternal de la 5 la 15 zile. Cursurile de puericultura se desfasoara fie in cabinetul medicului de familie care le organizeaza, fie in anumite maternitati sau firme de profil (in general maternitati si clinici de obstetrica-ginecologie).

Cursuri de puericultura in Bucuresti

Pentru comoditate si o mai buna organizare a timpului, in Bucuresti Sectorul si judetul Ilfov, parintii pot urma contracost cursurile pe care le organizez ca formator acreditat prin site-ul ConsultatiiLaDomiciliu.ro
Deasemenea, pot apela si la cursurile de puericultura organizate de diferite organizatii no-profit sau maternitati. In functie de timpul pe care-l au la dispozitie si de resursele financiare, parintii pot opta pentru varianta Intensiv-Basic, cu o durata de patru ore, respectiv varianta Extins, care dureaza sapte ore si este structurata in doua intalniri. In timpul cursului parintii si viitorii parinti invata elemente fundamentale de semeologie medicala pediatrica, notiuni de alimentatie si diversificare a alimentatiei. Preturile practicate pentru cursul de puericultura Intensiv-Basic sunt in jurul a 150 lei/persoana si respectiv 200 lei/cuplu, iar pentru varianta complexa, pretul e in jur de 170 lei/persoana, respectiv 220 lei/cuplu. Fiecare organizator isi stabileste preturile in functie de costurile proprii implicate in organizarea cursului de puericultura pentru tatici.

Cursuri de puericultura pentru tatici se tin si in incinta Spitalului Clinic de Obstetrica-Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu" (Calea Giulesti, nr. 5), taxa de participare fiind de 150 lei/cuplu. In cazul in care viitoarele mamici vor naste la aceasta unitate sanitara, vor fi scutite de taxa. Consider ca acest beneficiu se cuvine de drept proaspetelor mamici, avand in vedere ca aici au si posibilitatea de a invata unele de la altele mult mai usor si mai concret. Cursuri gratuite de puericultura se organizeaza din cate am auzit si la Spitalul Clinic de Obstretica si Ginecologie "Filantropia" (Bd. Ion Mihalache, nr. 11).

Sper sa va fie utile aceste informatii si consider ca ele merita sa fie raspandite prin toate mijloacele posibile. Obiectivul meu este sa ofer oamenilor posibilitatea de a alege din cat mai multe variante, pentru a avea cat mai multa libertate. Astfel, aveti posibilitatea de a alege intre un curs gratuit de puericultura pentru tatici, sau de a urma acest curs de puericultura pentru tati la domiciliu.

O zi minunata!

Cu respect,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.